Back to All Events

The Heart of Darkness

  • Viitasaari Areena 9 Urheilutie 44500 Viitasaari Finland (map)

Lauantai 6.7. klo 19.00 Viitasaari Areena

Liput 35 / 20 €

Festivaalin pääkonsertissa ranskalainen taiteilijakollektiivi La Chambre aux échos esittelee ensimmäistä kertaa Suomessa tulkintansa Kaija Saariahon viulukonsertosta Graal Théâtre. Ryhmä on lisännyt viulukonserttoon osuudet näyttelijälle ja videoille, ja libretto on Aleksi Barrièren käsialaa. Ennen Graal Théâtrea saadaan nauttia harvinaisesta Kaija Saariahon helmestä, kun vuonna 1981 kantaesitetty, säveltäjän ensimmäinen musiikkiteatterisävellys Study for Life saa uuden toteutuksen taiteilijakollektiivin käsissä. T. S. Eliotin ikoniseen The Hollow Men -tekstiin perustuvaa teosta sopraanolle, näyttelijälle, elektroniikalle ja valoille ei ole kuultu Suomessa kantaesityksen jälkeen. Teosten välissä kuulemme ruotsalais-serbialaisen Djuro Zivkovicin teoksen ”On the Guarding of the Heart”, jolle myönnettiin Grawemayer-palkinto vuonna 2014. Zivkovicin viimeaikaisten teosten innoittajana on lähes aina toiminut “Filokalia”, Itäisen Ortodoksikirkon kokoelma mystisiä kirjoituksia.

La Chambre aux échos:
Aleksi Barrière, ohjaus
Etienne Exbrayat, valosuunnittelu
Thomas Kellner, näyttelijä

Uusinta Ensemble

Peter Herresthal, sooloviulu
Tuuli Lindeberg, sopraano
Christian Karlsen, kapellimestari

 

Kaija Saariaho: Study for Life (1981, uusi versio 2019) 20´
Ennakkoensi-ilta 

Djuro Zivkovic: On the Guarding of the Heart (2011) 20´
e. k. Suomessa

Graal Théâtre
Viulukonsertto (1995), uusi versio tekstillä (2018) 38´
Musiikki Kaija Saariaho, teksti Aleksi Barrière
e. k. Suomessa

Earlier Event: July 3
Play echoes of another person
Later Event: September 12
IL SILVERTONES